Over ons

Herman: mijn interesse voor het fotograferen is gewekt doordat ik als jochie mijn oom prachtige opnamen zag maken van een zeester op het strand. In mijn puberjaren ging ik op advies van mijn moeder kennismaken met Foto Kaldenbach in ons dorp Simpelveld. Mijn gretigheid naar de fotografie werd beloond: ik mocht in de donkere kamer assisteren, en ik ben altijd gebleven. Na de HAVO kwam ik in vaste dienst. Ik heb veel geleerd op de fotovakschool in Apeldoorn en daarna met de 4-jarige kunstzinnige avondstudie in België.

Ondertussen ben ik getrouwd met Marijke, partner in leven en werk dus. Met onze passie en overgave voor het fotovak hebben we de hoge kwaliteit vast kunnen houden, en later uit kunnen breiden toen we van analoog naar digitaal overgingen; een enorme uitdaging met veel nieuwe mogelijkheden.

We houden allebei erg van het werken met mensen;

dat is voor ons het fascinerende aan dit vak.

Mijn persoonlijke en creatieve aanpak worden vaak erg gewaardeerd, maar eigenlijk ligt bij mij het accent juist op het samen doen. Het creatief zijn, en samen naar mooie oplossingen zoeken, is voor mij een must; het houdt me scherp en daagt me uit. Voor Marijke is dat niet anders.

We zijn trots op onze grote moderne studio achter de winkel waar we groepen, families, dieren, en mensen solo, op z’n mooist kunnen portretteren. Groepsfoto’s tot 40 personen is geen enkel probleem.

Op locatie fotograferen doe ik regelmatig; het improviseren om de mooiste opnamen te maken in een voor mij vreemde omgeving geeft een aangename spanning.

Zoals gezegd is het werken met mensen ook voor Marijke een hoofdzaak. Naast het runnen van de winkel doet ze de inkoop en de administratie met veel plezier. Ik geniet altijd als ik haar met de klanten bezig zie.

We hebben een prachtig beroep!